T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde 9.10.11 sınıf öğrencilerimizin görsel sanatlar dersinde yapmış oldukları tuval üzerine akrilik boya resim çalışmaları Espark giriş katında Tepebaşı kaymakamı Saadettin Yücel Ve Tepebaşı ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Faideci katılımlarıyla açılmıştır. Görsel Sanatlar dersi öğretmenimiz Banu Sadıç'a çok teşekkür ediyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104. yılını kutluyor,bu güzel günü yarınlarımız olan çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi,hürmet ve minnetle anıyoruz

Nis

Eskişehir Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasına katıldık Öğrencilerimize meslekî eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunmak ve zengin mutfağımızın lezzetlerini ortaya koymanın hedeflendiği bu etkinlik, öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını göstererek kendilerini ifade etmelerine olanak tanıdı ve meslek öğrenimlerinin ne kadar değerli olduğunu ortaya çıkardı.

Aynı zamanda, Türk mutfağının geleneksel tatlarını koruma ve tanıtma misyonuna da hizmetin amaçlandığı bu yarışmada okulumuz öğrencileri 3 dalda yarışmaya katılmış ve 2.olmuşturKısa sürede hazırlandıkları ve ilk defa katıldıkları bu yarışmada aldıkları dereceyle bizi onurlandırdılar, gururlandırdılar.Yarışmada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler

Mrt

İlimizde düzenlenen atletizm yarışmalarında ferdi gencler B kategorisinde okulumuz öğrencilerinden Canpolat Kiziltepe 1500 m. İl ikincisi, Burak Altun gulle atma il üçüncüsü olmustur.

Mrt

Okulumuz Türk Dili  ve Edebiyatı Öğretmeni Aynur Çöl eşliğinde 9/E sınıfı öğrencileri  şehitliğe ziyarette bulundular. Bir şehit ailesine rastlayıp, birlikte dualar ettiler.

Mrt

Down sendromu, bireylerin fiziksel özellikleri ve zihinsel yeteneklerinde farklılık gösteren genetik bir durumdur. Down sendromlu bireylerin topluma katkı sağlayabilecekleri, yeteneklerini geliştirebilecekleri ve mutlu bir yaşam sürdürebilecekleri unutulmamalıdır.

Down sendromlu bireylerin eğitim haklarına saygı gösteriyor ve özel eğitim ihtiyacı olan her öğrenci için olduğu gibi sunulan eğitimin niteliğini artırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her bireyin eğitimde eşit fırsatlara sahip olmasının öneminden yola çıkarak; down sendromlu öğrencilerimizin potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Down sendromlu bireylerin hayatlarını daha iyi anlamak, toplum ile bütünleşmelerini sağlamak, onların sahip olduğu yetenekleri ve potansiyellerinin farkında olmalarını sağlamak ve geliştirilmeleri önem arz etmektedir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla okulumuzda program yapıldı. 109 yıl önce Çanakkale'de Türk'ün gücünü dünyaya duyuran başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle andık. Programda emeği geçen öğretmenlerimiz Selma AYGÖK, Ezgi ABDİŞOĞULLARI TARAKLI ve görev alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz

Mrt

Trafikte meydana gelen ölümlü yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının önlenmesi ya da en aza indirilmesi amacıyla; kazaları meydana getiren etkenlerin ortadan kaldırılması doğrultusunda vatandaşlara yönelik bir trafik eğitimi çalışması yapılması kapsamında öğrencilerimize trafik eğitimi verildi.

Mrt

14 Mart Pi günü matematik öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sunum ve etkinlikler ile kutlandı. Matematiğin eğlenceli yönü ve mutfakta kullanımı üzerine dikkat çekildi. Matematiği sevdirmek adına bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekildi. 14 Mart Dünya Pi Günü kutlu olsun!

Mrt

Oklumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Özlem Akyıldız tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabülü programı gerçekleştirildi.

Şbt

Okulumuz 9. Sınıf Öğrencilerine  BÖF tarafından "Gençlik ve Güvenli Gelecek" Adlı Eğitim Verildi.

Şbt

"BEDENDEN MÜZİĞE" ADLI ETWİNNİG PROJEMİZEMİZİN İKİNCİ WEBİNARINI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aynur Çöl tarafından kitap sergisi düzenlendi.

Şbt

"TEKNOLOJİYİ ABARTMA GELECEĞİNİ KARARTMA" PROJESİ KAPSAMINDA 9.SINIF ÖĞRENCİLERİNE POLİS MEMURLARI TARAFINDAN EĞİTİM VERİLDİ